Rețeta de prăjitura care a cucerit internetul! Iată rețeta!

Prajitură cu ciocolată și cremă de brânză

Una dintre prăjiturile care a cucerit internetul în ultima perioadă este “Prajitura virală cu ciocolată și cremă de brânză”. Iată rețeta:

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit

Pentru stratul de ciocolată:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână lichidă

Pentru cremă de brânză:

  • 200 g cremă de brânză (de exemplu, Philadelphia)
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru decor:

  • Cacao pudră (opțional)
  • Fulgi de ciocolată (opțional)

Instrucțiuni:

1 – Începeți prin pregătirea blatului. Mărunțiți biscuiții digestivi într-un blender sau puneți-i într-o pungă și sfărâmați-i cu un sucitor. Adăugați untul topit și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.

2 – Transferați compoziția de biscuiți într-o tavă cu fund detașabil (aproximativ 20 cm diametru) și presați-o bine în strat uniform pe fundul tăvii. Dați la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute pentru a se întări.

3 – Într-un vas termorezistent, puneți ciocolata neagră ruptă bucăți și smântâna lichidă. Topiți-le împreună la bain-marie sau la microunde, amestecând din când în când, până când obțineți o compoziție omogenă.

4 – Turnați stratul de ciocolată topită peste blatul de biscuiți răcit și nivelati-l cu spatele unei linguri. Dați din nou la frigider pentru aproximativ 30 de minute sau până când ciocolata se întărește.

5 – Într-un bol mare, bateți crema de brânză cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când obțineți o compoziție cremoasă și pufoasă.

6 – În alt bol, bateți smântâna lichidă până când devine pufoasă și formează vârfuri moi.

7 – Adăugați treptat crema de brânză bătută în smântâna bătută și amestecați ușor până când se încorporează complet.

8 – Turnați crema de brânză peste stratul de ciocolată din tavă și nivelati-o cu spatele unei linguri sau spatule.

9 – Acoperiți tava și dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, astfel încât să se întărească bine.

10 – Când prăjitura s-a întărit, puteți decora partea de sus cu puțină cacao pudră și fulgi de ciocolată, dacă doriți.

Tăiați prăjitura în bucăți și serviți-o. Poftă bună!

Această prăjitură cu ciocolată și cremă de brânză este delicioasă și ușor de preparat. Cu siguranță va fi un succes printre prieteni și familia ta!

Vă doresc poftă bună!